Елда с яйца

26/11/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Вкусно и лесно за приготвяне ястие, което няма как да не опитате "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 975
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • елда - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме елдата.

Варим елдата на слаб огън за около 20-25 минути в съотношение 1 ч.ч. елда към 2 ч.ч. подсолена вода.

В тиган разтопяваме маслото и в него запържваме разбитите яйца, бъркаме ги до готовност.

Към яйцата добавяме елдата, посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус.

Запържваме всичко за кратко и сервираме. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар