ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Баба гануш с кисело мляко

Баба гануш с кисело мляко

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k731958980
Баба гануш с кисело мляко
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
25/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
"Ще опитате ли нашата топ рецепта за Баба гануш или ще ни предложите своя версия?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги печем в тавичка, застлана с алуминиево фолио, в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато омекнат.

Вадим и изчакваме да се охладят, белим ги и оставяме месото им да се отцеди от сока.

В хаванче с вилица или в блендера пасираме патладжаните. Постепенно добавяме зехтина, тахана, счукания чесън, лимоновия сок, киселото мляко и сол на вкус.

Сервираме на стайна температура, украсено с магданоз.

Консумира се с различни видове арабски хляб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: