Баба гануш с кисело мляко

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
25/11/2016
"Ще опитате ли нашата топ рецепта за Баба гануш или ще ни предложите своя версия?"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 508
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги печем в тавичка, застлана с алуминиево фолио, в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато омекнат.

Вадим и изчакваме да се охладят, белим ги и оставяме месото им да се отцеди от сока.

В хаванче с вилица или в блендера пасираме патладжаните. Постепенно добавяме зехтина, тахана, счукания чесън, лимоновия сок, киселото мляко и сол на вкус.

Сервираме на стайна температура, украсено с магданоз.

Консумира се с различни видове арабски хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар