Палачинки с брашно от елда

25/11/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"От нас палачинките, а от вас идеите за гарниране "
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 474
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • брашно от елда - 80 г (може и смесено с бяло брашно)
  • вода - 100 мл
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и постепенно добавяме водата, брашното и солта.

Получаваме средно гъста каша (ако се добавили бяло брашно, изчакваме глутена да се отпусне).

Намазняваме тефлонов тиган с олио и с помощта на черпак сипваме от сместа.

Запържваме от двете страни и сервираме с плънка по избор.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар