Патладжан с домати

12/02/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 296
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 броя, по - едри
  • домати - 4 броя по - едри
  • праз - 1 стрък или 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки, скълцани
  • розмарин - 1 стрък пресен
  • доматен сок - около 500 мл или консерва домати
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • сирене - 250 г по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните и доматите на кръгове. Патладжаните поръсете със сол и оставете под наклон за 20-30 минути, за да се отцеди горчивият им сок.

Изплакнете ги и по желание ги изпържете, като ги овалвате в брашно. Така ястието става по-блажно и вкусно, но по-калорично. Ако не искате да ги пържите, ги оставете сурови.

В съд загрейте малко мазнина и запържете за кратко стръкчето розмарин, докато си пусне аромата. Добавете накълцаните праз и чесън и запържете и тях до омекване. Щом са готови, се маха стръкчето розмарин и се подправят с малко сол и черен пипер.

В леко намазнена тава сложете ред патладжани, поръсете с малко натрошено сирене, ред домати, лука и чесъна и редувайте отново патладжани, сирене и домати, докато се изчерпат количествата. Отгоре залейте с доматения сок, предварително добре овкусен със сол и черен пипер.

Сложете ястието да се пече, докато течността се поизпари и добие лек загар. Поднесете с прясно накълцан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар