ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура по гръцки

Ципура по гръцки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Ципура по гръцки
Снимка: Анонимен
1 / 3
18/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Вкусна ципура по гръцки, която ще сготвите повече от веднъж!"

Необходими Продукти

  • ципура - 1 брой, по - голяма
  • розмарин - 1 ч.л.
  • лимони - настърганата кори и сок от 1 брой
  • домати - 1 консерва или 3 - 4 пресни нарязани домати
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - около 1/2 глава червен, нарязан на кръгчета
  • маслини - 5 - 6 броя
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурата, но я оставете с главата и перката. Направете няколко резки с нож върху кожата й, посолете и натрийте с черен пипер. Полейте я отвътре и вън с лимоновия сок и лимоновата кора и я оставете да се маринова за 30 минути.

Застелете тава с хартия за печене. Нарежете дребно доматите, смачкани скилидки чесън, лука, нарязан на кръгове и маслините. Изсипете всичко това върху хартията, отгоре сложете ципурата и добавете сол и черен пипер по желание.

Сложете я да се изпече за 15-тина минути в предварително загрята фурна. Оставете я леко да изстине в тавата и поднесете.

Рейтинг

4.4
515
42
33
22
10
Дай твоята оценка: