Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура във фолио

Ципура във фолио

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ципура във фолио1 / 3
20/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-3
"Най-вкусно, бързо и лесно ципурата се приготвя във фолио, не вярвате ли?"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 - 3 броя
  • лимони - 2 броя
  • бяло вино - 150 мл
  • магданоз - около 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво ципурите и ги натъркайте от вън и вътре с лимон. Намазнете ги и ги сложете за кратко на силно загрят грил тиган или скара, колкото да се образуват черти от скарата. Сложете рибите в купа и ги залейте с виното. Оставете да престоят така за 30 минути.

Сложете всяка ципура в парче намазнено фолио. Напълнете рибите с резени лимон и стръкчета магданоз, като отново може да прибавите подправки и по желание скилидки чесън.

Завийте добре ципурите с фолио, направете няколко дупчици с игла и сложете да се пекат в загрята умерена фурна за 30-35 минути.

Рейтинг

4.5
59
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сп
Сп
Получи се перфектно!
17.11.2013 22:00
1
2
джоана
джоана
Забравих да кажа,в тавата която печа рибата ,слагам хартия за печене ,след около 35минути отвивам рибата и я запичам за още мъничко докато хване златиста коричка Да ви е сладко.
17.05.2015 14:16
джоана
джоана
Аз слагам шайби лимон под ципурата за да не загаря,вътре слагам парчета лимон, масло,копър, скилидка чесън,праз разрязан по дължина или пресен лук отгоре пак нареждам шайби лимон, отгоре поливам със зехтин завивам я с фолиото и бум във фурната.Става уникална.
17.05.2015 14:11