Свинско с картофи и сметана

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1123k
Свинско с картофи и сметана
20/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-4
"Бракът между свинското месо и сметаната е особено успешен!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • картофи - 4 броя
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 150 мл
  • бульон - 400 мл
  • сметана - 150 мл готварска
  • магданоз - 3 стръкчета накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове. Загрейте около 50-100 мл мазнина в голяма тенджера и запържете месото равномерно. Извадете го и в същата мазнина запържете накълцания лук, чесън и добавете морковите нарязани на 3.

Върнете месото и задушете заедно с виното, докато се изпари. Долейте горещия бульон и добавете картофите. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Похлупете и оставете да се задушава до омекване на картофите, като разбърквате от време на време. Накрая долейте постепенно, при непрекъснато бъркане сметаната и отстранете от котлона. Поднесете с накълцан магданоз.

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка: