Котлет на скара

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
15/01/2012
"Добре маринован котлет търси загрята скара за горещи изживявания "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 229
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 котлета
  • сол
  • соев сос - 50 мл
  • черен пипер - 1 ч.л
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • вода - 50 мл
  • вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се натърква със сол и черен пипер. Соевият сос, виното, водата + още малко черен пипер се разбъркват заедно и с тях се поливат хубаво пържолите.

Покриват се и се оставят поне за 1 нощ или денонощие да престоя. След това се изпичат от двете страни върху загряна скара.

Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма бамбукова дъска за сервиране и рязане - 38 см
37.99 лв.
34.99 лв.
Виж ››

Подгответе лесно, бързо и чисто продуктите за ястието си върху бамбуковата дъска за рязане. Висококачествена, устойчива на следите от нож, достатъчно голяма, за да се чувствате комфортно, докато готвите. Отделете специално място в кухнята на вашата бамбукова дъска, защото тя ще остане дълго време там.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ES
ES
04.05.2015 20:40
А лимона, за какво е
0
1
Дебеланко
Дебеланко
19.06.2013 13:02
Солта се поръсва, едва след като стответната страна на котлета, е вече запечена. Така скарата(котлета) става по-сочна.
0
0