Пилешка супа с картофи и ориз

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
13/01/2012
"С тази вкусна пилешка супа дори бихме закусвали!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 744
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките гърди в 1, 5 л вода. Щом са готови, извадете ги и ги накъсайте. В тиган запържете накълцания лук и морков и чушка.

Сипете ги заедно с мазнината в пилешкия бульон, сложете тенджерата на котлона и добавете обелените и нарязани на кубчета картофи.

Оставя се да ври, докато картофите полуомекнат. Добавете накъсаното пилешко и ориза. Разбъркайте добре и овкусете със сол и черен пипер.

Щом оризът уври, супата се сваля от котлона. Застройва се с разбитите заедно яйце, оцет и кисело мляко и се прибавя накълцания магданоз.

Рейтинг

5 6
4 6
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Елле
Елле
11.08.2013 17:57
Мисля, че пилешките гърди не са подходящи за направата на бульон за пилешка супа. Това е зеленчукова супа с пилешко месо.
2
0