Филе Елена

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Филе Елена1 / 5
11/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1
"И не забравяйте, готовото филе Елена се реже тънко, тънко, мераклийски, поднася се с червено вино и се консумира в компанията на приятели!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 рибица, бонфиле
  • сол
  • чесън - 1 глава почистен и пресован
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибицата, бонфилето хубаво от мазнината и го подрежете, за да се подравни. Сложете го в съд и обилно го покрийте със сол. Оставете така за 1 денонощие.

След това го измийте от солта и го сложете на проветриво място. След 1 час го намажете хубаво с пресования чесън и го осолете с черен и червен пипер и чубрица.

От единия край прекарайте връв и го завържете на проветриво място. След около 3 седмици вашето филе Елена е готово.

Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия.

Рейтинг

5 15
4 3
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка: