Хлебчета със сусам

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
05/01/2018
"Вместо сандвичи и хляб, пригответе ароматни хлебчета със сусам - хем лесно, хем вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 527
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мая - 20 г прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л., или олио
  • вода - 250 мл хладка
  • грис - 70 г пшеничен
  • брашно - около 500 г бяло
* мерки и количества
Хлебчета

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата със захарта и щом шупне добавете мазнината и солта. Добавете гриса и брашното на части, като омесете меко и еластично тесто, което не трябва да лепне.

Сложете тестото да втаса за около 20 минути в съвсем слаба фурна. След това оформете от тестото средни топчета с влажни ръце.

Овалвайте топчетата в сусам и ги подреждайте в тава, покрита с хартия за печене. Оставете да втасат отново за 10-тина минути и ги изпечете хлебчетата в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 8
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
dinara
dinara
25.10.2012 14:27
Струва ми се, че количеството на водата е твърде малко спрямо сухото вещество. 250 мл. за 500 гр. брашно + 70 гр. грис, не е възможно да е достатъчно, а пише дори меко тесто. За 350 мл. вода по бих се съгласила. Рецептата ми се вижда интересна, със сигурност ще я направя, но не бих рискувала, затова ще сложа поне 350 мл. вода.
1
0