Сиренова каша

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
04/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
"Една позабравена, но много вкусна рецепта от Българската кухня!"

Необходими Продукти

  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • олио - около 80 мл
  • вода - около 500 - 600 мл гореща
  • сирене - около 1 ч.ч. натрошено
  • масло - 60 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете в него брашното, като бъркате интензивно за 2-3 минути.

Долейте на тънка струя и при непрекъснато бъркане горещата вода. Целта е да не се получат топчета, а гладък сос.

Овкусете със щипка сол и оставя да клокне, като бъркате за няколко минути. Добавете натрошеното сирене към кашата и след 20-30 секунди махнете от котлона.

Запържете маслото с червения пипер. Поднесете в чиния от сиреновата каша, залята с 1-2 с.л. от запръжката.

Рейтинг

5 8
4 8
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: