ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Специалитет със свинско

Специалитет със свинско

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Специалитет със свинско
01/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6-7
"Да си признаем, още като чухме, че ще бъде със свинско месо и грабнахме вилиците"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите и ги овкусете със сол, бял и черен пипер. Обелете и нарежете картофите на кръгчета.

В предварително намазнена йенска тенджерка наредете пържолите плътно една до друга, отгоре подредете нарязаното топено сирене, гъбите и киселите краставички, и кръгчета картофи.

Следва отново ред пържоли, ред от топеното сирене, гъби и кисели краставички.

Долейте топла вода в тавата, колкото да покрие продуктите, покрийте с фолио и сложете в предварително загряна фурната на 200 градуса.

Щом водата заври, намалете на 160-170 градуса и печете за около час и половина. Поднесете порция от празничния специалитет със свинско, поръсена с малко зелен лук.

Рейтинг

4.1
510
46
34
22
10
Дай твоята оценка: