ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Чушки»Пълнени камби с яйца и сирене

Пълнени камби с яйца и сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5021k
Пълнени камби с яйца и сирене
29/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6
"Приготвяме апетитната плънка за пълнените камби - от яйца и сирене и ни идва да запеем, знаейки колко вкусни ще станат"

Необходими Продукти

  • камби - 12 броя
  • сирене - 350 г краве, натрошено
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 1 - 2 с.л. при нужда от гъстота
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/3 ч.л. прясно смлян
  • босилек - 3 стръка пресен
  • риган - 3 - 4 стръкчета пресен
  • магданоз - 3 стръка пресен
  • зехтин - може и олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете камбите от дръжките и семките. В купа натрошете сиренето и го объркайте с яйцата добре. Ако сместа е прекалено рядка, може да объркате и с малко брашно.

Накълцайте зелените подправки (може да използвате и сухи) и ги добавете към сместа. Добавете сол на вкус и черния пипер и объркайте всичко много добре.

Наредете камбите в намазнена тава и ги полейте със струя зехтин или олио.

Напълнете камбите с помощта на лъжица. По желание ги запушете с капачетата, които са останали от рязането. Долейте 100 мл гореща вода в тавата.

Сложете ги да се пекат в предварително загряна умерена фурна до приятен загар и докато плънката се надуе и зачерви.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: