Ориз в тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
942
4k
10
15k
Ориз в тиган
07/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене25 мин.
Общо25 мин.
Порции2-3
"Нека да е ориз, но в тиган и с букет от ароматни подправки!"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • вода - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • вегета - по желание
  • къри - по желание или др. подправки
  • мазнина - 4 - 5 с.л.
  • магданоз - накълцан, за поднасяне, или копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и добре го отцедете.

Загрейте няколко лъжици мазнина в широк тиган, сипете ориза и го запържете, докато зърната не станат прозрачни.

Бъркайте с дървена шпатула и долейте 200 мл вода.

Бъркайте и щом оризът абсорбира течността, долейте и 2 чаши, и по същия начин и третата.

Накрая готовият ориз се овкусява с подправките на вкус.

Поднесете ориза, поръсен с накълцан магданоз или копър.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: