Пържен боб по родопски

24/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Дали тайната на родопското дълголетие е скрита в пържения боб или в лютите чушки?"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 265
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за 1 нощ във вода. На следващата сутрин го сложете да кипне с една вода, после с втора.

Оставете го да се свари до омекване, след което го отцедете.

Загрейте в широк тиган олиото и изпържете боба. Сложете 2 цели люти чушки при него.

Щом се позачерви, добавете нарязаната на колелца глава лук, накълцания чесън, сол и черен и червен пипер на вкус, джоджена.

Щом свалите от котлона, добавете накълцан пресен магданоз и малко оцет на вкус.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 17
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Аз
Аз
04.05.2012 21:15
Много вкусно! Опитах го и стана супер. Е малко поолесних нещата със стерилизиран боб - икономиса доста време :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв