Домашна лютивка

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
02/01/2012
"Истинска класика в жанра, която няма да намерите по магазините. Така че, запретвайте ръкави и се наслаждавайте!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 462
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментари7 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите, отделете чепчиците и ги смелете през мелачка, отделяща люспите. Червените чушки опечете, обелете, отделете дръжките и семките и ги нарежете възможно най-ситно.

Лютите чушки почистете от дръжките и семките и нарежете на ситно. Скилидките чесън почистете и накълцайте.

В голяма тенджера на котлона кипнете за 5 минути олиото, оцета, захарта и солта. Добавете чесъна, а след 2 минути и доматеното пюре.

Разбърквайте и оставете пюрето да се сгъсти. Тогава прибавете червените печени чушки и лютите чушки. Бъркайте домашната лютивка за още 10 минути.

Щом течността се редуцира максимално, свалете от котлона и разбъркайте с накълцания магданоз.

Още гореща разсипете в затоплени, сухи бурканчета, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат.

Съхранявайте на хладно и тъмно място.

Рейтинг

5 11
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Eleonora94
Eleonora94
09.07.2017 10:13
А тези продукти за какво количество лютивка са?
0
2
тони
тони
28.09.2013 08:05
изпробвах няколко рецепти за домашна лютивка. от всички тази е най-сполучлива.само ме притеснява това че не се стерилизира
1
0
ГАНКА ДЕСПОДОВА
ГАНКА ДЕСПОДОВА
28.08.2012 15:15
ВКУСНООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
0