ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от пъдпъдъци

Супа от пъдпъдъци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9685k1118k
Супа от пъдпъдъци
02/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Малките пъдпъдъци не стават за печене, но са перфектни за супа"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъдпъдъците и ги сложете да се сварят в 1, 5 л вода. След това отделете месото, накъсайте го и запазете бульона.

Накълцайте праза и сложете да се запържи в 4 с.л. мазнина в отделна тенджера. Добавете нарязаните моркови и долейте бялото вино.

След 5-6 минути посолете и добавете счукания карамфил. Долейте бульона, прибавете обелените и нарязани картофи и оставете да ври до омекване на картофите.

Добавете накъсаното месо от пъдпъдъците, кърито, куркумата и след още 5 минути свалете супата от котлона. Накрая разбъркайте с пресен или сух магданоз.

Рейтинг

5 4
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: