ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан със сърца в гювеч

Свински джолан със сърца в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3227k
Свински джолан със сърца в гювеч
26/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5-6
"Вълшебно съчетаните вкусове и апетитните съставки Ви предизвикват да опитате това кулинарно съвършенство!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг джолан
  • пилешки сърца - 250 г
  • гъби - 250 г
  • лук - 2 глави
  • картофи - 4 броя
  • домати - 4 броя
  • чушки - 2 броя зелени
  • патладжани - 1 брой
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист
  • червено вино - 1 1/2 ч.ч. или вода
  • зехтин - 50 грама
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на парчета. Джоланът сложете в малко мазнина да се запържи, добавете почистените пилешки сърца, долейте чаша червено вино и оставете да се задушат до полуготовност. Накрая добавете подправките.

В гювеч сложете нарязаните зеленчуци и месото със сърцата. Долейте още 1 ч.ч. вино и объркайте с всички подправки на вкус. Сложете капака на гювеча и сложете да се пече за около 2 часа в умерена фурна.

Рейтинг

4.8
513
42
31
20
10
Дай твоята оценка: