Коледно пълнено пиле

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
22/12/2011
"С това сочно и ароматно пиле ни се приисква всеки ден да е Коледа "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 146
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сушените плодове в топла вода, за да набъбнат.

Почистете пилето и хубаво го натъркайте със сол и черен пипер от вън и вътре. Намажете го с малко разтопено масло и го оставете така, докато приготвите плънката.

Задушете накълцания праз с гъбите и щом омекнат, добавете сушените плодове и маслини. Объркайте на няколко пъти и оставете да се задушава за 10 минути.

Накрая добавете счуканите орехи, сол, черен пипер на вкус, счукания карамфил и къри. Свалете плънката от котлона и щом леко се охлади, добавете настъргания кашкавал.

Напълнете пилето с плънката и го зашийте. Поставете го в намазнена тава. Ако ви е останала плънка, може да разпределите около пилето. намажете отново с масло, залейте с чаша бяло вино и покрийте с фолио.

Сложете пилето да се пече за 45 минути в предварително загряна фурна на 170-180 градуса. Махнете фолиото, полейте със соса от тавата и запечете до апетитен загар.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар