ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Коледни меденки с глазура

Коледни меденки с глазура

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Коледни меденки с глазура
23/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции25
"Най-вкусните коледни сладки са онези, които са приготвени с най-много любов. Затова не забравяйте щедро да поръсите с нея"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 150 г, стегнато
  • яйца - 1 брой
  • мед - 1 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • портокали - настъргана кора на 2 портокала
  • сол - щипка
  • индийско орехче - 1/3 ч.л. смляно
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • масло - 50 г, за глазурата
  • мед - 100 г
  • сметана - 3 - 4 с.л. готварска
  • орехи - 50 г счукани
  • семки - 25 г белени слънчогледови
  • тиквени семки - 25 г белени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Разбийте яйцата с маслото, добавете меда, щипка сол, настърганата кора на 1 портокал, джинджифила, канелата, индийското орехче и брашното.

Замесете хомогенно и еластично тесто и го сложете за 30 минути на студено.

В сух тиган запечете ядките. Добавете маслото, сметаната, медът и настърганата кора от втория портокал.

Кипнете сместа и бъркайте за 1-2 минути докато се сгъсти малко. Оставете сместа да се охлади и я пасирайте.

Разточете тънко тестото, изрежете сладки в желаните форми и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене.

Сложете глазурата в пош или щприц и с най-тънкия накрайник украсете сладките с различни фигурки, лица и украса по ваше желание.

Сложете коледните сладки да се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса, докато порозовеят.

Рейтинг

5 9
4 9
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка: