Торта с готов блат

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Торта с готов блат
21/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10 парчета
"Ето на това му се вика класическо предложение - торта, която ви препоръчваме да поднесете с чаша ароматно кафе"

Необходими Продукти

  • блатове - 2 броя шоколадови, готови
  • сметана - 400 г заквасена
  • сладолед - 1 пакет на прах (сметанов или ванилов)
  • прясно мляко - 200 - 300 мл
  • захар - 150 - 200 г
  • желатин - 3 пакета
  • какао - 3 с.л., за какаовата глазура
  • масло - 100 г
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете желатина да набъбне в чаша студена вода, след което го разтопете без да завира. Пригответе сладоледа на прах според указанията на опаковката.

Разбийте сметаната и захарта хубаво и към тях разбъркайте разбития сладолед. Към тях добавете поизстиналия желатин и разбъркайте леко.

Сложете във форма единия блат, сиропирайте с малко прясно мляко и изсипете целия крем. По желание може да объркайте крема с натрошен шоколад.

Разделете втория блат на две с помощта на конец или остър нож, така че да се получи по тънък блат. Сложете го внимателно отгоре.

Разтопете какаото с маслото и водата в съд на котлона, докато се получи шоколадова глазура. Изсипете я върху тортата.

Отгоре направете украса от натрошения блат, който остана от раздвояването на втория блат. Сложете тортата за няколко часа в хладилник, за да стегне.

Рейтинг

5 8
4 10
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка: