Ошав за Бъдни вечер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Ошав за Бъдни вечер1 / 2
18/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
"Традицията повелява за Бъдни вечер на масата да има ошав, а ние ще ви покажем как да приготвите необикновено ароматен ошав"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сушените плодове и ги накиснете в студена вода поне за 12 часа.

След това прецедете водата им през гъсто сито и ги сложете заедно с нея да врат, като добавите и захарта и канелата.

Щом плодовете омекнат, прибавете меда и ванилията.

Ошавът за Бъдни вечер се поднася охладен, в голяма стъклена купа.

Рейтинг

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: