Боб за Бъдни вечер

19/12/2011
"Боб, какъвто трябва да има на всяка трапеза за Бъдни вечер "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 362
  • Преглеждания за месеца368
  • Преглеждания за седмицата112
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта в студена вода. На следващата сутрин го сложете да се свари с малко сол и капки олио.

Малко преди да е готов се добавят нарязаните дребно почистени сушени чушки, моркови и целина. Накрая се посолява и се поръсва с черен пипер и зърната карамфил.

Загрейте олиото и запържете в него накълцания лук до пълно омекване. Прибавете към него доматеното пюре, размито в малко студена вода.

Щом заври, се маха от огъня и се разбърква към боба. Поръсва се с магданоза, джоджена, чубрицата и девесила. Поднася се на трапезата за Бъдни вечер.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 9
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар