Боб за Бъдни вечер

19/11/2018
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Боб, какъвто трябва да има на всяка трапеза за Бъдни вечер "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо105 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо83 760
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта в студена вода. На следващата сутрин го сложете да се свари с малко сол и капки олио.

Малко преди да е готов се добавят нарязаните дребно почистени сушени чушки, моркови и целина. Накрая се посолява и се поръсва с черен пипер и зърната карамфил.

Загрейте олиото и запържете в него накълцания лук до пълно омекване. Прибавете към него доматеното пюре, размито в малко студена вода.

Щом заври, се маха от огъня и се разбърква към боба. Поръсва се с магданоза, джоджена, чубрицата и девесила.

Постният боб се поднася на трапезата за Бъдни вечер. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 9
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар