Боб за Бъдни вечер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
19/11/2018
"Боб, какъвто трябва да има на всяка трапеза за Бъдни вечер "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114 065
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта в студена вода. На следващата сутрин го сложете да се свари с малко сол и капки олио.

Малко преди да е готов се добавят нарязаните дребно почистени сушени чушки, моркови и целина. Накрая се посолява и се поръсва с черен пипер и зърната карамфил.

Загрейте олиото и запържете в него накълцания лук до пълно омекване. Прибавете към него доматеното пюре, размито в малко студена вода.

Щом заври, се маха от огъня и се разбърква към боба. Поръсва се с магданоза, джоджена, чубрицата и девесила.

Постният боб се поднася на трапезата за Бъдни вечер.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 9
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар