Пилешки сач

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
15/12/2011
"Струва ни се, че сачът е измислен само за да готвим вкусно пилешко месо в него!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 911
  • Преглеждания за месеца367
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г без кости
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 1 зелена и 1 червена пиперки
  • лук - 3 глави, средни
  • кашкавал - 100 г пушен
  • сметана - 250 мл готварска
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз пресен, накълцан
  • масло - 1 пакетче, малко
  • картофи - 2 - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете сача обилно с олио и го сложете да се загрее. Нарежете пилешкото на парчета, чушките - на ленти, лука и морковите - на колелца или полумесеци, а картофите - на тънки филии, след като ги обелите.

Върху загряния сач сипете пилешкото, разбъркайте, докато се запържи равномерно. Щом е готово, се прехвърля в друг съд, а в сача се сипват зеленчуците.

Разбърквайте ги и на няколко пъти добавете предварително разтопеното масло. Щом омекнат хубаво, върнете пилешкото при тях и разбъркайте добре.

Сипете сметаната и настъргания кашкавал. Оставете за още 2 минути на котлона, докато сметаната се разпредели равномерно. Поднесете горещия пилешки сач, поръсен с накълцан магданоз.

Дървена дъска осморка с два шиша за ценители
Made in Bulgaria
Дървена дъска осморка с два шиша за ценители
29.99 лв.
Виж ››

В дом, в който често има гости, задължително трябва да има и дървена дъска с форма осморка - и за рязане на продукти, и за поднасяте става.

Рейтинг

5 8
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар