ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Бистра пилешка супа на Бай Данчо

Бистра пилешка супа на Бай Данчо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Бистра пилешка супа на Бай Данчо
Снимка: Зорица
1 / 4
18/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
"Класическа българска рецепта за бистра пилешка супа от книгата на бай Данчо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилето. Сложете го да се свари в 3 л вода, като отстранявате получената пяна отгоре. Добавете към него дафиновите листа и черния пипер.

Когато пилето е сварено, прецедете бульона в друга тенджера. Добавете в нея ситно нарязаните лук и моркови.

Оставете да ври 15 минути и добавете изчистеното от кожата и костите и накъсаното пилешко, както и фидето.

След още 7-8 минути свалете от огъня, добавете маслото и поръсете с накълцания магданоз. Готовата бистра пилешка супа се сервира с резени лимон.

Из книгата: Аз, готвачът на Живков на Бай Данчо

Рейтинг

5 19
4 7
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: