Соленки с кашкавал и сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Соленки с кашкавал и сирене
14/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции20-25 бр.
"Домашно приготвени соленки, идеални за закуска или похапване през деня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте хубаво прясното масло и добавете настърганите на едро 100 г кашкавал и сирене заедно с 1 яйце, лъжица оцет и брашното.

Замесете тестото, покрийте го с кърпа и го оставете за 1 нощ в хладилник. На другия ден разточете тестото на кора с дебелина 1/2 см и го нарежете на пръчици с дължина около 7-8 см.

Наредете ги в намазнена тава, намажете ги с разбито яйце и поръсете с малко настърган кашкавал всяка.

По желание поръсете на места със сусам и ким. Сложете да се изпекат в умерено загряна фурна до бледозлатист загар.

Рейтинг

5 11
4 1
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: