Соленки с кашкавал и сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
14/12/2011
"Домашно приготвени соленки, идеални за закуска или похапване през деня "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 417
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте хубаво прясното масло и добавете настърганите на едро 100 г кашкавал и сирене заедно с 1 яйце, лъжица оцет и брашното.

Замесете тестото, покрийте го с кърпа и го оставете за 1 нощ в хладилник. На другия ден разточете тестото на кора с дебелина 1/2 см и го нарежете на пръчици с дължина около 7-8 см.

Наредете ги в намазнена тава, намажете ги с разбито яйце и поръсете с малко настърган кашкавал всяка.

По желание поръсете на места със сусам и ким. Сложете да се изпекат в умерено загряна фурна до бледозлатист загар.

Стилна голяма бамбукова купа 25 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна голяма бамбукова купа 25 см
29.99 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа с удобни размери може да помогне в поднасянето на основни, сладкиши, плодове. Качествена, стилна, лека и практична. Купата от бамбук се поддържа лесно и същевременно е ценен помощник за всяка домакиня.

Рейтинг

5 11
4 1
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Svetlakis Stamatis
Svetlakis Stamatis
30.05.2020 05:24
Какво е * прясно масло * ?!
0
0
Erzsebet
Erzsebet
19.12.2014 20:58
Страхотни станаха!
0
0
Станислава Димова
Станислава Димова
01.11.2013 08:15
При мен 400 г брашно се оказа малко, сложих близо 400 г. Иначе много сполучлива рецепта, правя я за n-ти път :)
1
0