Торта Гараш с млечен шоколад

12/12/2011
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886720
"Винаги сме си мислели, че няма нищо по-вкусно от класическата торта Гараш. Колко дълбоко сме грешали, ни доказа тази сполучлива интерпретация с млечен шоколад "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене80 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции14-16 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31 484
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментари7 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 10 белтъка, за блатовете
  • захар - 300 г
  • орехи - 400 г смлени
  • масло - 500 г краве, за крема
  • шоколад - към 350 г разтопен млечен
  • яйца - 10 жълтъка
  • захар - 170 г
  • вода - 150 - 170 мл вода
  • ванилия - капки есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите блатовете, разбийте белтъците на сняг, постепенно добавете към тях захарта. Трябва да се получи гъста и лъскава консистенция. Накрая сипете натрошените орехи и разбъркайте хубаво с шпатула.

Разделете сместа на 5 части, които се изпичат отделно в 1 тавичка, застлана с хартия за печене. Блатовете се пекат в загряна фурна на 180 градуса за по около 15-20 минути.

За да приготвите крема сварете сироп от захарта и водата, добавете и натрошения млечен шоколад. Бъркайте интензивно и непрекъснато, за да се получи гладка смес.

Свалете от котлона и докато шоколадовата смес е още топла, добавете един по един жълтъците, отново при непрекъснато бъркане. Накрая добавете ванилията и оставете леко да изстине.

Разбийте кравето масло и към него прибавете постепенно шоколадовата смес. Разбийте добре и сложете първия блат в подходящ поднос или тава. Намажете го с крем, следващ блат, отново крем и т.н.

Накрая намажете тортата обилно и равномерно с крема. Направете украса по желание от кокосови стърготини, шоколадови пръчици, коктейлни череши и т.н.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 21
4 7
3 7
2 1
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Златина
Златина
25.06.2013 16:25
Обожавам тази торта, не е като класическия гараш. Кремът е уникален! Аз го правя с по-малко вода, 6 с.л. захар и 5 с.л. какао, а не използвам шоколад и трябва да ви кажа, че пак разкошен става кремът.
1
0
Мария
Мария
23.12.2012 21:30
Намалих водата на 100гр, а към блатовете добавих 1 с.л. какао и настъргана кора от портокал - разнообрази вкуса.. Да ви е вкусно на всички опитващи тази рецепта!! И Весели Празници!!
0
0
Ивелина
Ивелина
15.11.2012 13:54
Ако нямате шоколад за крема , може да се използва какао 4-5 с.л .Пак става.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв