Шоко-сладкиш с орехи и портокал

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
10/12/2011
"Има нещо магическо в комбинацията шоколад - портокали, на което не можем да устоим "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 293
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Застелете правоъгълна тава с размери около 24 см с хартия за печене, като покриете добре и стените. Разтопете шоколада и маслото на водна баня и оставете леко да се охлади. Добавете едно по едно яйцата, като разбърквате добре.

Последователно добавете останалите продукти - захарта, брашното, солта, бакпулвера, кафето и портокаловата кора. Разбийте хубаво с миксер, като накрая добавите и орехите, обърквайки вече с шпатула.

Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна, за около 25 минути. Внимавайте при печенето, защото средата трябва да е лепкава и мека, краищата да са по-добре запечени. Охладете готовия сладкиш и го украсете отгоре с разтопен шоколад.

Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
4.69 лв.
Виж ››

Изборът на практичната домакиня - висококачествена, удобна за употреба и почистване незалепваща правоъгълна форма, в която ще приготвяте не само кекс, но и всякакви печива при това лесно и бързо

Рейтинг

5 7
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Юлиана Георгиева
тези 300 гр шоколад за тестото ли са? или част се оставя за глазурата?
5
0
Ива
Ива
10.12.2011 17:03
Да..но вкусна:)))
0
0
петя
петя
10.12.2011 12:52
на това му се казва страхотна калорична бомбичка
0
0