Сос Хойсин

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
16/12/2011
"Пикантни удоволствия за напреднали "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 100
  • Преглеждания за месеца221
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • соев сос - 8 с.л.
  • оцет - 2 с.л. светъл оризов
  • фъстъчено масло - 4 с.л. или соева паста
  • мед - 2 с.л., може и меласа или кафява захар
  • чесън - около 1/4 ч.л. на прах, може и настърган пресен чесън
  • сусамово олио - 4 с.л.
  • чили - паста от люти чушки на вкус или сос Табаско (tabasco)
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесете последователно всички съставки. Започнете да разбърквате търпеливо, докато се получи хомогенна смес (за около 4-5 минути) или гъст сос.

За по-лесно може да използвате кухненски робот, в който да смесите съставките. Сос Хойсин традиционно се използва за Патица по пекински и мариноване на меса.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар