Маринована скумрия с чесън

29/12/2011
"Споделяме с вас любимото мезе на морските вълци!"
Приготвяне130 мин.
Готвене35 мин.
Общо165 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 243
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 броя
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - н а вкус
  • чесън - 6 скилидки скълцан
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията от глави и вътрешности. Посолете от вън и вътре и я поръсете с счукан кимион, черен пипер направо в намазнената тава, в която ще я печете.

Поръсете я със скълцания чесън, полейте с бялото вино. Оставете я така да престои за 1-2 часа.

След това полейте леко с мазнина, наредете резени лимон, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загряна фурна.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар