Рибена чорба със скумрия, лук, картофи и моркови

09/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Всички видове риба са подходящи за чорба, но със скумрия рибената чорба става просто вълшебна!"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 709
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумриите от главите и вътрешностите, осолете ги и оставете да престоят 30 минути. След това ги сложете цели да се сварят, като обирате получилата се пяна отгоре.

След това прецедете бульона и изчистете добре скумриите от костите. В дълбок тиган загрейте мазнината, запържете в нея червения пипер и прибавете накълцаните лук и моркови. Долейте малко от бульона и оставете зеленчуците да се задушат.

Върнете бульона на котлона, добавете запръжката, почистените парченца скумрия, счукания чесън и всички останали почистени и нарязани зеленчуци.

Щом заври прибавете девесила, сол и черен пипер на вкус. Накрая прибавете шепа фиде или пшеничен грис и след още няколко минути свалете от котлона. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 6
4 8
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар