ezine.bg»Рецепти»Риба»Сьомга по италиански

Сьомга по италиански

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k69k
Сьомга по италиански
08/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Не се колебайте и го направете като италианците - те разбирар от жени, музика и кулинария"

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 филета, около 700 г
  • зехтин - 150 мл
  • оцет - 50 мл балсамов
  • чесън - 2 скилидки, пресован
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/3 ч.л.
  • лимонов сок - 4 с.л. прясно изцеден
  • гъби - 150 г нарязани
  • домати - 1 голям
  • лук - няколко стръка зелен
  • вино - 180 мл бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сьомгата в зехтина, оцета, лимоновия сок, пресования чесън, черния пипер, чилито и сол на вкус.

Оставете да престои така в хладилника за 30 минути.

Прехвърлете сьомгата в намазнена тава, а около нея разпределете гъбите и резени домати.

Поръсете с накълцан пресен зелен лук, долейте виното и малко топла вода и покрийте с фолио.

Отгоре направете няколко дупки с игла и сложете да се пече около 20-25 минути в умерено загряна фурна.

Рейтинг

4.2
57
43
32
21
10
Дай твоята оценка: