ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба със сьомга

Рибена чорба със сьомга

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Рибена чорба със сьомга1 / 2
07/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3
"Ще ви издадем една тайна - добавете и малко пушена риба, за да стане чорбата ви наистина вълшебна"

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 глава и 200 г месо
  • картофи - 1 брой
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 2 броя
  • лук - 1 глава кромид, малка
  • вода - 1, 5 л
  • магданоз - по 1 с.л. накълцан
  • девесил - 1 ч.л. сух
  • сол
  • черен пипер - на вкус млян и няколко зърна
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената глава от сьомга се слага да се вари със студена вода за около 15 минути. Извадете главата и я охладете.

През това време нарежете на кубчета зеленчуците и прецедете рибния бульон.

Върнете го на котлона и добавете в него почистеното месо от главата и парчета сьомга заедно с всички зеленчуци.

Оставете да поври на слаб котлона за 15 минути, добавете подправките.

Отстранете рибената чорба и прибавете накълцан пресен магданоз.

Поднесете порция от супата с резен лимон и стръкче магданоз.

Рейтинг

4
58
410
36
21
10
Дай твоята оценка: