Супа от рибешки глави

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Супа от рибешки глави
07/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6
"Който опита тази супичка, винаги много я харесва"

Необходими Продукти

  • риба - около 700 г рибешки глави, почистени, от сом, шаран или друга риба
  • скариди - 1 ч.ч. почистени
  • целина - 1/2 глава
  • моркови
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • девесил - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете рибешките глави и ги сложете да врат в подсолена вода.

След това отделете костите и прецедете бульона.

С друга тенджера сложете бульона да ври заедно с накълцаната ситно целина и моркови.

Щом леко омекнат, добавете скаридите и овкусете с подправките.

Щом супата е готова, сипете отделеното от главите месо.

Отделно запържете в малко масло брашното и разредете с топлото прясно мляко, като бъркате непрекъснато.

Застройте супата, разбъркайте и я махнете от огъня.

Рейтинг

4.1
53
44
30
21
10
Дай твоята оценка: