ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Шаран с кисело зеле и ориз на фурна

Шаран с кисело зеле и ориз на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Шаран с кисело зеле и ориз на фурна1 / 2
06/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Свинското демоде, новата класика в кухнята е шаранът!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана, посолете го и го накиснете с лимонов сок да стои, докато приготвяте останалите продукти за ястието.

Нарежете на ивици киселата зелка и я сложете да се пържи в олиото. Щом зелето омекне, добавете ориза и долейте 1 ч.ч. гореща вода.

Задушавайте, докато течността се изпари. Овкусете с малко сол и черен пипер и я прехвърлете в тава. Сложете отгоре шарана, полейте го с 2-3 с.л. олио.

Долейте в тавата 1/2 ч.ч. гореща вода и сложете да се пече на умерено силна фурна. По желание може да добавите др. подправки на вкус.

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка: