ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Шаран с орехов пълнеж на фурна

Шаран с орехов пълнеж на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Шаран с орехов пълнеж на фурна1 / 2
06/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3-4
"Вярваме, че шаранът е създаден, за да бъде напълнен с орехов пълнеж, изпечен и изяден в компанията на онези, които обичаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете шарана и го посолете отвън и вътре. Запържете лука на филийки заедно с 1 к.ч. мазнина. Прибавете счуканите орехи и овкусете със сол, черен пипер и канела на вкус.

Напълнете шарана, зашийте го и го сложете в намазнена леко тава върху дървени пръчици или резени лук.

Полейте го с 4 с.л. олио, а около него наредете лимонови резенчета и 1 с.л. доматено пюре, разбъркано с малко вода. По желание може да го поръсите с натрошени бадеми отгоре.

Опечете го в умерено загряна фурна. Поднесете го студен.

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: