Шаран с орехов пълнеж на фурна

06/12/2011
"Вярваме, че шаранът е създаден, за да бъде напълнен с орехов пълнеж, изпечен и изяден в компанията на онези, които обичаме "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 648
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете шарана и го посолете отвън и вътре. Запържете лука на филийки заедно с 1 к.ч. мазнина. Прибавете счуканите орехи и овкусете със сол, черен пипер и канела на вкус.

Напълнете шарана, зашийте го и го сложете в намазнена леко тава върху дървени пръчици или резени лук.

Полейте го с 4 с.л. олио, а около него наредете лимонови резенчета и 1 с.л. доматено пюре, разбъркано с малко вода. По желание може да го поръсите с натрошени бадеми отгоре.

Опечете го в умерено загряна фурна. Поднесете го студен.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Diyan Angelov
Diyan Angelov
24.08.2013 19:45
Всичко е точно,но увийте шаранчето във тесто,покрийте със алуминиево фолио преди слагането във загрятата фурна за около 30-40мин.След това го махнете и печете до готовност на ястието,за да се получи златиста коричка.Желателно е шаранчето като се чисти ,да бъде разпорено от към гърба,за да се зашие по лесно.

0
0
Милко
Милко
07.12.2011 00:26
Ватке, само коментираш и малко рецепти пускаш ;)
0
0
Ватка
Ватка
06.12.2011 20:57
Аууу, това изглежда точно като домашно шаранче. Браво Милко, ще излезне от теб готвач.
0
0