Лаврак на скара

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
05/12/2011
"Вкусен лаврак, който само мятате на скарата и е готов за минути!"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 379
  • Преглеждания за месеца427
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • лаврак - 3 - 4 броя
  • лимони - сокът на 2 лимона
  • морска сол - натрошена
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лавраците, като отстраните и гръбначната им кост. Може да ги оставите с главите или пък да ги махнете.

Полейте ги с прясно изцеден лимонов сок отвътре и ги натъркайте хубаво с наситнена морска сол и черен пипер. Оставете да престоят за 15 минути на хладно.

След това загрейте скарата, намажете ги обилно със зехтин вътре и вън и ги метнете за по няколко минути от всяка страна.

Дървена щипка за вашата скара
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървена щипка за вашата скара
2.70 лв.
Виж ››

Поводи за събирания с приятели винаги ще се намерят, но толкова удобни и лесни за употреба дървени щипки не бива да пропускате да добавите към кухненските си принадлжености

Рейтинг

5 4
4 5
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар