Пилешки трътки със соев сос

04/12/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаНовак126146
"И да ви кажем да не прекалявате, няма да ни послушате - кой може да устои на това хрупкаво бирено мезе "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 916
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките трътки се почистват добре и се слагат във вряща вода с малко сол да се попарят за 5-10 минути.

Отцеждат се добре и се запържват в предварително загряната мазнина.

След няколко минути се добавят накълцаните скилидки чесън, разбърква се добре и се долива соевия сос и виното.

Бърка се и се пържи до готовност на трътките. Накрая се посолява и се оттеглят от котлона. Поднесете трътките със соса, поръсени с малко магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.04.2016 09:42
едва ли ще го яде някой вкъщи ако кажа какво е :)
0
0
ваня ламбева
ваня ламбева
18.11.2012 09:38
много вкусно и мнооого мазно. Ядох го преди три-четири години и още не ми се яде пак.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв