ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Панирани пилешки хапки

Панирани пилешки хапки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
Панирани пилешки хапки1 / 7
03/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
"Да, знаем, че панираното е вредно и най-вероятно ще се пържим в ада на фитнеса допълнително, но просто не можем да устоим на тези ароматни, хрупкави, панирани пилешки хапки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на по-едри парчета. Посолете ги, поръсете с черен пипер и ги полейте в купа с прясното мляко. Оставете така за 30 минути в хладилник, след което ги отцедете.

Загрейте мазнина в тиган и разбийте яйцата. Смесете галетата и натрошения корнфлейкс. Всяко пилешко парче се овалва в брашно, потапя се в яйцето, след което в сместа от галета и корнфлейкс.

Пържи се до златисто от двете страни и се отцежда върху кухненска решетка с хартия отдолу. Поднесете със сос и пържени картофи.

Рейтинг

5 21
4 6
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка: