Панирани пилешки хапки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
03/12/2011
"Да, знаем, че панираното е вредно и най-вероятно ще се пържим в ада на фитнеса допълнително, но просто не можем да устоим на тези ароматни, хрупкави, панирани пилешки хапки "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо217 923
  • Преглеждания за месеца3723
  • Преглеждания за седмицата257
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на по-едри парчета. Посолете ги, поръсете с черен пипер и ги полейте в купа с прясното мляко. Оставете така за 30 минути в хладилник, след което ги отцедете.

Загрейте мазнина в тиган и разбийте яйцата. Смесете галетата и натрошения корнфлейкс. Всяко пилешко парче се овалва в брашно, потапя се в яйцето, след което в сместа от галета и корнфлейкс.

Пържи се до златисто от двете страни и се отцежда върху кухненска решетка с хартия отдолу. Поднесете със сос и пържени картофи.

Решетъчна лъжица PVC-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Решетъчна лъжица PVC
3.90 лв.
3.00 лв.
Виж ››

Поднесете бързо и лесно любими ястия с помощта на своята решетъчна лъжица. Позволява отцеждане на излишната мазнина или друга течност. С термоустойчива дръжка, практична и удобна за ползване.

Рейтинг

5 21
4 6
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Saber Lion
Saber Lion
08.02.2016 17:47
Вече съм я сготвил с баща ми!
0
3
Виктория
Виктория
04.02.2015 19:34
Изглежда много вкусно,сега ще се опитам да ги направя
5
3
Мария
Мария
13.06.2014 22:19
с удоволствие ще ги приготвя и ще ги поднеса на семейството си
2
3