Картофи с месо на фурна

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
03/12/2018
"Често събираме семейството си на трапезата с тази неувяхваща класика в кухнята!"
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 772
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г, може и пилешко, агнешко
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 1 - 2 броя
  • вино - 100 мл
  • соев сос - 4 - 5 с.л. тъмен
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган - 1/2 ч.л. или др. суха зелена подправка
  • сол
  • мазнина - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 50 мл мазнина в тиган и запържете леко нарязаното на парчета свинско, предварително накиснато със сол, черен пипер и виното за 30 минути.

Обелете и нарежете картофите в тава. Добавете нарязаните моркови, запърженото свинско и объркайте с подправките - сол, черен пипер, червен пипер, малко риган и чубрица.

Долейте соевия сос, 100 мл топла вода и сложете свинското с картофи да се пече до готовност в умерено загрята фурна.

Рейтинг

5 19
4 11
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Reneta Petrova
Reneta Petrova
06.12.2019 23:18
А има ли значение в какво вино ще се маринова?
0
0
Светла Станоева
Пробвах рецептата, получи се много добре. Морковите ги нарязах на пръчици и ефекта беше страхотен.
0
1
Таня
Таня
07.04.2013 19:39
Получи страхотно- и на вид, и на вкус!!! Ригана заместих със свеж копър и добавих малко чесън.
8
1