Пълнен лук

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k10k
Пълнен лук
28/02/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8 бр.
"Супер ефектно и супер вкусно - непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • лук - 8 големи глави
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 100 г.
  • кайма - 220 г.
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 1 филиики(или галета)
  • олио - 2 с.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият предварително лук се вари 15 минути в подсолена вода. Изважда се, вътрешността внимателно се отделя и се нарязва на ситно.

Скилидката чесън се запържва в олиото, докато добие златист цвят. Изважда се и в същата мазнина за около 2 минути се запържват гъбите. Прибавя се каймата, запържва се за две минути и се оттегля от огъня.

Към каймата се добавят лучената среда, подправките и яйцата. Главите лук се пълнят със сместа. Върху всяка се поръсват хлебни трохи. Поставят се в тава, в която се налива малко олио и чаша топла вода.

Пекат се в предварително загрята до температура 180 градуса фурна около 50 минути (докато се образува златиста коричка).подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: