Турски понички

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Турски понички1 / 3
01/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Когато стане въпрос за вкусни тестени десерти, турската кухня няма равна. Уверете се сами"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч. (по 200 мл)
  • яйца - 4 броя
  • вода - 500 мл
  • ванилия - 1 прахче
  • ядки - смлени, за декорация
  • олио - за пържене
  • за сиропа
  • захар - 350 г, за сиропа
  • вода - 500 мл
  • лимони - сокът на 1/2 лимон
  • ванилия - - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 500 мл вода заедно с маслото и солта да заврат в тенджера. Сипете брашното наведнъж и бъркайте интензивно за около 6 минути.

Оставете тестото да поизстине за 5 минути. След това прибавете 1 по 1 яйцата и бъркайте с тел, докато тестото се хомогенизира.

Загрейте мазнина за пържене в тенджера. Вземайте от тестото малки топки и с помощта на навлажнено кутре им пробивайте малка дупка в средата.

Слагайте турските понички да се пържат до зачервяване от двете страни. Веднага щом ги извадите, ги пускайте в студения сироп. Той се вари от последните 4 продукта и се оставя да изстине.

Поднесете поничките студени.

Рейтинг

4.5
521
43
34
21
10
Дай твоята оценка: