Кисело зеле с боб - Бурания

03/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Колко култови ястия от Българската кухня може да изброите, освен, разбира се, великолепната Бурания "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо145 мин.
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 488
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата94
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте праза и го запържете в сгорещено олио до омекване. Прибавят се стритите чушки, поръсва се с червен пипер и се разрежда с бульон от сварения боб.

Прибавете накълцаното кисело зеле и при нужда още малко течност. Прехвърлете в тава и оставете да се задушава, докато зелето омекне.

След това се добавят сварения боб, сол, джоджен и чубрица. Разбъркайте и върнете във фурната за още 15 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Албена Асенова
Буранията не е ли каша с лапад?
0
0
Джемиле Чешлиева
Изглежда апетитно, но киселото зеле на вен лично не ми допада много.
0
0
maria
maria
02.05.2015 20:40
много вкусно стана,аз когато готвя кисело зеле слагам и ким, понеже обогатява вкуса му! благодаря за чудесната рецепта!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв