Класически крем карамел
18/10/2018

отDark AngelНовак
"Още една класика, ето ви една тествана и безупречна рецепта на този винаги любим десерт на малки и големи!"
- Приготвяне15 мин.
- Готвене60 мин.
- Общо75 мин.
- Порции8
Сготви+1 точки
72 потребителя сготвиха тази рецепта
Необходими Съставки
- прясно мляко - 1 л
- захар - 1 ч.ч. за крема
- яйца - 6 броя, по - големички
- ванилия - 1 пакетче
- захар - 1 к.ч., за карамелизирането
Видео Рецепта
Начин на приготвяне
Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.
Разпределете го в предварително подготвените формички.
Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.
Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.
Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета/шупли.
Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.подобни рецепти тук
Разпределете го в предварително подготвените формички.
Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.
Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.
Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета/шупли.
Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (16)

Хубаво е млякото да е не е студено а да е леко топло. Изчаквам крема за около 20 минути за да изчезне пяната иначе някой от купичките оставят полупразни.
6
1

Страхотен!
9
3

Любим на цялото семейство!
6
4