Класически крем карамел

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
18/10/2018
"Още една класика, ето ви една тествана и безупречна рецепта на този винаги любим крем карамел на малки и големи!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
136 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 545 473
  • Преглеждания за месеца33127
  • Преглеждания за седмицата5282
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена136

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч. за крема
  • яйца - 6 броя, по - големички
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1 к.ч., за карамелизирането
* мерки и количества
Крем Карамел

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.

Разпределете го в предварително подготвените формички.

Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.

Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.

Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета/шупли.

Крем карамелът се обръща в чиния преди поднасяне.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 48
4 12
3 15
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Бойчо Николов
Аз слагам в захарта, като я топя за карамела, малко лимонтозу. Малко трябва едно две зрънца. Тогава захарта се топи по-лесно и не загаря. Вода - колкото може по-малко. Даже съм правил карамела без вода и също става.
Изпробвано!
2
0
Мария
Мария
05.04.2020 19:50
Ще го изпробвам.
2
0
Мария
Мария
07.10.2019 16:10
Прекрасен вкус.
1
0
Tanya
Tanya
15.04.2019 16:12
Превъзходен вкус. Поздравления за рецептата!
0
1